Kapital / IZVJEŠTAJI

Manjak javnih prihoda u budžetu SBŽ-a

11.02.2021. 14:17 / Izvor: Fena

Zbog nedostatnog punjenja budžeta, Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) bit će primorana ograničiti određene izdatke kako bi bila sačuvana likvidnost, izjavila je u Travniku ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić, pojašnjavajući da se u prvom redu radi o transferima i kapitalnim ulaganjima.

Plavčić je novinarima kazala da su ukupni javni prihodi u siječnju bili manji za 25 posto, u odnosu na planirane, a ovaj trend je nastavljen i u veljači.

"Nažalost i veljača je zadržala taj trend i ne očekujemo neku drastičnu promjenu nabolje. To Vladu obvezuje na svakodnevno praćenje, u cilju zadržavanja likvidnosti i osnovnih prioritetnih potreba", naglasila je.

Najavila je da će Ministarstvo finansija predložiti isključivo stvaranje obveza u visini raspoloživih sredstava, po cijenu rezanja troškova na određenim stavkama.

"Zakonima je određeno da postoje prioriteti i osnovne funkcije koje se moraju financirati, a na Vladi je da pronađe balans između potreba i mogućnosti", istaknula je.

Na pitanje hoće li biti transfera s viših razina vlasti, Plavčić je kazala da se informacije o tome tek povremeno pojave u medijima, te da se sve razine vlasti suočavaju sa istim problemima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital