Kapital / IZVJEŠTAJI

Međunarodno priznanje za Violetu - CROPAK nagrada pripala Violeta vlažnim maramicama za bebe

24.05.2007. 12:42 / Izvor: eKapija.ba

Na ovogodišnjoj tradicionalnoj dodjeli nagrada za najbolju ambalažu u Hrvatskoj, CROPAK 2007, Violeta vlažne maramice za bebe su dobile glavnu nagradu za industrijski dizajn i ambalažu u kategoriji inozemnog proizvoda.

U organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba, te stručnog časopisa "Ambalaža" i "Croprint", u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima od 17. do 19. maja 2007., održana je svečana dodjela nagrada CROPAK 2007.

Nagrade su dodijeljene u osam kategorija, a dvije glavne kategorije su kategorija hrvatskog proizvoda i kategorija inozemnog proizvoda. U obje kategorije, ukupno je nominirano više od 200 proizvoda.

CROPAK 2007 u kategoriji inozemnog proizvoda pripao je proizvodu Violeta vlažne maramice za bebe sa losionom i plastičnim čepom i proizvodima Vitaskin, kozmetika za njegu tijela i lica, Krka, Slovenija.

U užoj konkurenciji za ovu vrijednu nagradu bili su i Alverde biljna kozmetika, proizvođača DM drogerije Njemačka i BIFI mesni štapići Unilever Njemačka. Zahvaljujući kvaliteti pakiranja, zaštiti proizvoda i lakom rukovanju koje je omogućeno originalnim plastičnim čepom, Violeta je osvojila ovu vrijednu nagradu.

Osnovni kriteriji za dodjelu nagrade su: zaštita proizvoda i zdravstvena ispravnost ambalaže, originalnost i inovativnost (primjena novih materijala i tehnologija), industrijski dizajn, kvaliteta tehničko-tehnološke izvedbe i lakoća rukovanja, otvaranja i zatvaranja.

Članovi ocjenjivačkog suda bili su predstavnici eminentnih hrvatskih institucija: Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studija dizajna, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu itd.

Violeta proizvod osvojio je nagradu CROPAK 2007 u vrlo jakoj konkurenciji inozemnih proizvoda koji se prodaju u Hrvatskoj i jakoj konkurenciji konstruktorsko-dizajnerskih timova velikih multinacionalnih kompanija.

CROPAK 2007, koji se dodijelio za ukupno najbolje ocijenjenu ambalažu hrvatskog proizvoda po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, pripao je novom dizajnu pakiranja mineralne vode Jamnice.

Cilj natječaja CROPAK je promovirati, istaknuti i nagraditi ambalažu kao sredstvo zaštite i identifikacije proizvoda, promocije i marketinga, a sudionici su uglavnom hrvatski i inozemni proizvođači, trgovačke kuće, proizvođači i tiskari ambalaže, etiketa i displeja, profesionalni dizajneri, reklamne agencije i dizajnerske kuće te hrvatski proizvođači strojeva, uređaja i opreme za zbrinjavanje ambalažnog otpada.

Ovo međunarodno priznanje Violeti, dokaz je visoke tehnologije i inovacija iz Bosne i Hercegovine i poticaj drugim BiH kompanijama za izgradnju modernih i uspješnih brandova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital