Kapital / IZVJEŠTAJI

Merkur BH osiguranje: Izuzetno uspješna poslovna godina - Svaka treća polica životnog osiguranja napravljena kod Merkur osiguranja

11.05.2009. 11:20 / Izvor: eKapija.ba

Uprkos očekivanim problemima koje sa sobom nosi svjetska finansijska kriza prva tri mjeseca poslovanja u ovoj godini ocjenjuju se u Merkur osiguranju kao izuzetno uspješna.

Ukupno ostvarena premija životnih osiguranja je 4.018.123 KM i rasla je indexom od 123 %, što je ponovo najviše od svih životnih osiguravatelja u BIH. U prva tri mjeseca Merkur je u dva navrata bio tržišni lider u segmentu žvotnog osiguranja, a nakon tri mjeseca 2009 ima već 27,75 % ukupnog tržišnog učešća.

"Činjenica da je svaka treća polica životnog osiguranja napravljena kod Merkur osiguranja čini nas izuzetno sretnim, ali i odogovornim da nastavimo sa našim besprijekornim servisom i fokusom ka pojedincu - osiguraniku", kazali su u Merkur osiguranju te istakli kako u naredni period ulaze sa određenim inovacijama u programima životnog osiguranja, a u drugoj polovici godine sa imovinskim osiguranjima kako bi saradnicima, ali prije svega osiguranicima, obezbjedili široku paletu proizvoda i usluga koje štite i osiguravaju ono najvrednije - život, zdravlje i obitelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital