MI-BOSPO - 16 godina brige o klijentu dobilo i međunarodnu potvrdu

26.02.2013. 12:50 / Izvor: eKapija.ba
MI-BOSPO - 16 godina brige o klijentu dobilo i međunarodnu potvrdu

Udruženje mikrofinansijskih organizacija u Bosni i Hercegovini "AMFI", s ponosom objavljuje veliko dostignuće još jedne svoje članice Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO iz Tuzle, koja je ispunila sve uslove za dobijanje prestižnog Certifikata o zaštiti klijenata.

Udruženje mikrofinansijskih organizacija u Bosni i Hercegovini "AMFI", s ponosom objavljuje veliko dostignuće još jedne svoje članice Mikrokreditne fondacije  MI-BOSPO iz Tuzle, koja je ispunila sve uslove za dobijanje prestižnog Certifikata o zaštiti klijenata, u okviru globalnog projekta "Smart Campaign" koji ima za cilj sprovođenje principa zaštite klijenata u svjetskoj mikrofinansijskoj industriji.

"Dodatna vrijednost koju MI-BOSPO pruža svojim klijenticama i klijentima i do sada je  nagrađena našim uspješnim rezultatima poslovanja.  Ovaj  certifikat je potvrda da MI-BOSPO već punih 16 godina slijedi svoje opredjeljenje po kojem su klijentica/ klijent i njihovo zadovoljstvo na prvom mjestu. Učimo i razvijamo se zajedno sa svojim klijentima, i zapravo je najveća nagrada svjesnost da poštujemo svoje principe poslovanja",   izjavila je direktorica MI-BOSPO, Nejira Nalić i u nastavku dodala da ovaj Certifikat predstavlja dodatnu potvrdu da je MI-BOSPO na uspješnom putu da kontinuirano jača povjerenje svojih klijenata u usluge koje pružaju s ponosom pod sloganom "Da je samo kredit ne bi bio MI-BOSPO!"

Sam proces certificiranja bio je izuzteno detaljan, a u MI-BOSPO-u posebno se zahvaljuju Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), koja je pružila sveobuhvatnu podršku tokom cijelog procesa.

"Prošla godina je bila u znaku oporavka mikrokreditnog sektora u BiH i mi, iz Udruženja mikrokreditnih organizacija, smo ponosni što već na početku 2013. imamo konkretnu potvrdu za još jednu članicu da su klijenti na prvom mjestu uz ispunjavanje najviših standarda poslovanja u svijetu", izjavila je Dragana Mehmedović, sekretar Udruženja AMFI. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital