MI-BOSPO i njemačka razvojna banka KfW potpisali ugovor vrijedan 4 mil. eura

02.08.2019. 09:46 / Izvor: Akta.ba
MI-BOSPO i njemačka razvojna banka KfW potpisali ugovor vrijedan 4 mil. eura

MI-BOSPO je nova partnerska institucija KfW –a u Bosni i Hercegovini koja će plasirati kredite krajnjim korisnicima u zemlji.

U okviru Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu,  mikrokreditna fondacija MI-BOSPO iz Tuzle i njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od četiri miliona eura za odobravanje pojedinačnih zajmova mikro, malim i srednjim preduzećima ( MSME) za obrtna sredstva i investicije.

MI-BOSPO je nova partnerska institucija KfW –a  u Bosni i Hercegovini koja će plasirati  kredite krajnjim korisnicima u zemlji.

"Mali, srednji i mikro poduzetnici značajno doprinose širem razvoju i jačanju zapošljavanja u zemlji. KfW izražava zadovoljstvo saradnjom sa MI-BOSPO-om i pružanjem podrške za razvoj ovog segmenta ekonomije", izjavio je Matthias Schmidt-Rosen, odlazeći direktor KfW ureda u Sarajevu.

"Potpisavši ovaj kreditni ugovor, u MI-BOSPO-u smo vrlo zadovoljni započetom saradnjom. MI-BOSPO ima izuzetno iskustvo u kreditiranju poduzetnika a ova pristupačna kreditna sredstva će biti dostupna klijentima na teritoriji na kojoj mi poslujemo", rekao je direktor MKF MI-BOSPO, Safet Husić.

Riječ je o kreditnoj liniji koja će omogućiti finasiranje radnog kapitala i investicija u biznisu, a samim tim osigurati ukupan pristup finansijama za mala poduzeća i pojedince koji nemaju pristup drugim konvencionalnim oblicima finansiranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital