MI-BOSPO obilježava Evropski dan mikrofinansiranja

20.10.2017. 07:33 / Izvor: Akta.ba
MI-BOSPO obilježava Evropski dan mikrofinansiranja

Fer Finansije za sve ovogodišnji je slogan obilježavanja Evropskog dana mikrofinansiranja.

Fer Finansije za sve ovogodišnji je slogan obilježavanja Evropskog dana mikrofinansiranja, koje se obilježava treću godinu zaredom, a inicijatori obilježavanja su EMN (European Microfinance Network) i MFC  (Microfinance Centre).

Kako i sam slogan govori, ovogodišnja kampanja akcenat stavlja na dostupnost finansijama za kategorije stanovnika koje nemaju pristup tradicionalnim bankarskim uslugama kreditiranja.

Danas 23 članice iz 14 zemalja, među kojima  i MI-BOSPO poručuju da jednak pristup finansijama mora biti osiguran i za kategorije stanovništva koje imaju otežan pristup finansijama: mladi, starije stanovništvo, populacija ruralnih sredina, žene, nezaposleni, zaposleni sa niskim prihodima, predstavnici manjina, kao i migrantima u brojnim evropskim državama a sve s ciljem kreiranja vlastitih radnih mjesta.

"Mikrofinansiranje je postalo najodrživiji provjereni način alternativnog finansiranja u zemljama razvoja danas.  Ponosni smo na rast naše mreže proteklih godina i na medjunarodnom nivou. Mikrofinansijske institucije širom Evrope kontinuirano pružaju profesionalnu uslugu kako bi omogućili Fer Finansije za sve", riječi su Elwin Groenevelta, predsjednika EMN-a.

MI-BOSPO je više od dva desetljeća na usluzi  stanovništvu Bosne i Hercegovine, stoga i danas  u povodu obilježavanja Evropskog dana mikrofinansiranja, MI-BOSPO poručuje svim svojim klijentima da će i dalje profesionalno i odgovorno pružati finansijske usluge svim kategorijama stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital