Kapital / BH BERZE

MI-BOSPO u Banjoj Luci i Laktašima

04.06.2008. 15:09 / Izvor: M.I.T.A. Group

Nakon nedavnog otvaranja podružnica na prostoru Sarajeva, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO iz Tuzle početkom mjeseca je otvorila i kancelarije u Banjoj Luci i Laktašima.

Ova najuspješnija mikrokreditna institucija za kreditiranje žena u nas time postaje jednako dostupna građankama s područja cijele Bosne i Hercegovine. MI-BOSPO kreditira ekonomske aktivnosti žena, naročito onih sa niskim primanjima, radi poboljšanja njihovog ekonomskog položaja i životnog standarda njihovih porodica. U 12 godina rada, MI-BOSPO je izdao više od 130.000 kredita, u iznosu većem od 270 miliona konvertibilnih maraka, uglavnom u sjeveroistočnoj ekonomskoj regiji BiH.

Trenutno je u programu kreditiranja aktivno više od 26.000 klijentica, a do sada ih je kroz program prošlo više od njih 49.000. Aktivni portfolio, odnosno novac u rukama klijentica, u iznosu je većem od 65 milona KM.

„Kreditnom podrškom našim klijenticama korist osjete njihove cijele porodice, ali i šira društvena zajednica,” kazala je na prezentaciji u Banjoj Luci direktorica Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO Nejira Nalić. Kreditni menadžer MI-BOSPO-a Senad Sekić istaknuo je mogućnosti brzih izdavanja kredita, uz jednostavnu proceduru.

Nakon što je prošle godine, MI-BOSPO sa 10.000 konvertibilnih maraka podržao i projekat osnivanja Centra za prevenciju karcinoma dojke u Tuzli, sada se planira i da se sporazum o dugoročnoj saradnji uskoro potpiše i s nekom institucijom u Republici Srpskoj, čija je misija bazirana na humanitarnom radu i pomoći ugroženim ženama ili djeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital