Michael Mueller najuspješniji menadžer u bankarskom sektoru u BiH

27.06.2014. 10:01 / Izvor: eKapija.ba
Michael Mueller najuspješniji menadžer u bankarskom sektoru u BiH

Ovo prestižno priznanje gospodinu Muelleru dodijelili su konsultantska kuća Revicon i regionalni poslovni magazin Prizma.

Direktor Raiffeisen banke, Michael Mueller dobitnik je „Kristalne prizme“ kao najuspješniji menadžer u bankarskom sektoru u BiH u 2013. godini. Ovo prestižno priznanje gospodinu Muelleru dodijelili su konsultantska kuća Revicon i regionalni poslovni magazin Prizma.

“Za mene je ova nagrada jako važna. Iako mi je dodijeljena kao direktoru Raiffeisen banke ona za mene predstavlja i potvrdu uspjeha članova Uprave, te svih zaposlenika Banke. Rezultat je nesebičnog angažmana tima koji ide u istom smijeru ka ostvarenju zajedničkog cilja. Ujedno dodatna je potvrda liderske pozicije Banke i ispravnosti poslovne strategije u skladu s kojom djelujemo”, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke, ističući da će Banka i u narednom periodu nastaviti djelovati u skladu s poslovnim modelom koji se pokazao uspješnim, te da će kroz inovativan pristup, prateći tržišne trendove, odgovarati na potrebe klijenata.

Vodeću poziciju Raiffeisen banke na bh. tržištu potvrđuje činjenica da je Banka 2013. godinu završila sa aktivom od 3,8 milijardi KM, pri čemu je ostvarila profit od 42,51 milion KM.

„Kristalna prizma“ je nagrada koja se tradicionalno dodjeljuje, već trinaest godina, u okviru 6 kategorija, za najuspješniju banku, osiguravajuće društvo i mikrokreditnu organizaciju, kao i najuspješnije menadžere iz navedenih oblasti.

Rangiranje se vrši na osnovu rezultata poslovanja postignutih u prethodnoj godini koji su iskazani u finansijskim izvještajima, a po jedinstvenoj metodologiji koja omogućuje formiranje objektivnog ranga. Osnovni cilj rang liste jeste pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija kako privrednim i vanprivrednim subjektima, nadležnim institucijama i vladama entiteta, tako i široj javnosti, korisnicima usluga, investitorima, stranim partnerima te samim bankama, društvima za osiguranje, kao i mikrokreditnim organizacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital