Milion KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine u TK

08.10.2021. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Milion KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine u TK

Na jučer održanoj sjednici Vlada TK je utvrdila Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih općina.

Na jučer održanoj sjednici Vlada TK je utvrdila Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu.

Radi se o raspodjeli 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za podršku projektima ovih općina. Raspodjela sredstava je izvršena prema kriterijima propisanim Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, što je uveliko doprinijelo transparentnosti raspodjele predviđenih sredstava.

Od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području  Općine predviđeno 267.857,14 KM koliko je određeno i Općini Teočak za ulaganje u privredni razvoj Općine. Općini Čelić je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva programom predviđeno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je predviđeno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže predviđeno 116.071,44 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital