Mirica: Promet na SASE ne bilježi negativne reakcije

19.03.2020. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Mirica: Promet na SASE ne bilježi negativne reakcije

U pogledu prometa na Sarajevskoj berzi-burzi (SASE) za sada nisu zabilježene negativne reakcije na pandemiju koronavirusa, izjavio je za Almir Mirica, izvršni direktor ove berze.

U pogledu prometa na Sarajevskoj berzi-burzi (SASE) za sada nisu zabilježene negativne reakcije na pandemiju koronavirusa, izjavio je za Akta.ba Almir Mirica, izvršni direktor ove berze.

Dodao je da su prisutne uobičajene oscilacije u iznosima dnevnih prometa - dani sa višemilionskim prometom se mijenjaju sa prometima od oko 100.000 KM.

Na pitanje da li bi u narednom periodu moglo doći do promjene vrijednosti određenih dionica, Mirica je kazao da Sarajevska berza "ne može prognozirati buduće kretanje cijena na tržištu".

Kada je riječ o mjerama vezanim za zaštitu zaposlenih, naveo je da je Sarajevska berza, u skladu sa preporukama Vlade FBiH, donijela određene mjere koje za cilj imaju smanjenje koncentracije uposlenih na jednom mjestu.

"Između ostalog, omogućen je rad od kuće za poslove koje je moguće obavljati na taj način. Kod poslova koje nije moguće obavljati od kuće, uveden je naizmjeničan rad uposlenika po sektorima, kako bi se smanjila potreba kretanja po gradu. Naravno, izvršene su i aktivnosti usmjerene ka podizanju svijesti uposlenika o mjerama prevencije zaraze (pojačana higijena, redovna dezinfekcija, socijalno distanciranje...), u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije", rekao je Mirica.

A.D.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital