Kapital / BANKARSTVO

Mirzet Ribić - novi direktor Vakufske banke

06.05.2014. 16:12 / Izvor: eKapija.ba

Na sjednici Nadzornog odbora Vakufske banke d.d. Sarajevo, održanoj jučer, 29.04.2014 godine, Mirzet Ribić je imenovan je za direktora Vakufske banke. Službeno će početi sa radom 1. maja 2014. godine i u roku od tri mjeseca pripremaće program rada, kao i predložiti sastav uprave Banke na mandatni period za naredne četiri godine.

Mirzet Ribić (47) ima višegodišnje iskustvo na različitim rukovodnim i upravljačkim pozicijama u komercijalnom bankarstvu i finansijama, koje je stekao radeći kao šef grupe za bankarstvo u Federalnom ministarstvu finansija, izvršni direktor Projekta Svjetske banke za razvoj mikrofinansija u Federaciji BiH, član uprave i zamjenik direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar, kao i niz drugih upravljačkih funkcija u nadzornim odborima javnih i privatnih društava.

Dosadašnji direktor Amir Rizvanović (58), nakon 13 godina uspješnog vođenja Banke, će nastaviti raditi kao savjetnik direktora Vakufske banke.

Vakufska banaka koja je većinskom vlasništvu domaćih investitora, uspješno posluje više od 20 godina na bosansko-hercegovačkom tržištu, fokusirajući se na pružanje sveobuhvatne finansijske usluge na dobrobit svojih klijenata i ostvarenje stabilnog rasta, stoji u saopćenju Vakufske banke.

(bih.banke-biznis.com)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital