MMF podržava unapređenje regulatornog okvira za finansijski sektor

16.11.2013. 08:15 / Izvor: Fena
MMF podržava unapređenje regulatornog okvira za finansijski sektor

Predstavnici Misije MMF-a i članovi upravnog odbora Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem je razgovarano o mogućnostima unapređenja regulatornog okvira za finansijski sektor, uključujući i mikrokreditni sektor.

Predstavnici Misije MMF-a i članovi upravnog odbora Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH jučer  su u Sarajevu održali sastanak na kojem je razgovarano o mogućnostima unapređenja regulatornog okvira za finansijski sektor, uključujući i mikrokreditni sektor.

Predstavnik Misije je iskazao zainteresiranost i spremnost MMF-a da pruži podršku navedenim procesima, uključujući i zaštitu korisnika finansijskih usluga.

U tom smislu će se tražiti i podrška inostranih organizacija sa sjedištem u BiH, a koje su u poslovnim odnosima sa Mikrokreditnom organizacijom u BiH.

Misija Udruženja mikrofinansijskih organizacija u BiH (AMFI) je umanjiti siromaštvo i nezaposlenost kroz poticanje i održavanje razvoja rastućeg privatnog sektora u BiH putem olakšavanja izgradnje kapaciteta svojih članica.

Također, misija AMFI-a je poboljšanje sposobnosti MFI-a, uključujući njihov menadžment i osoblje da odgovore na izazove sa kojima se suočava sektor, kao i da nastave poticati i održavati ekonomski razvoj svojih klijenata.

Pored toga, misija AMFI-ja je aktivna uloga u državnom i regionalnom mikrofinansijskom sektoru i promoviranje aktivne uloge članica Udruženja u ekonomskom razvoju BiH i Jugoistočne Europe, a sve sa ciljem smanjenja siromaštva.

Na prvom sastanku, održanom u septembru ove godine, predstavnici Misije MMF-a upoznala se sa trenutnim stanjem u mikrofinansijskom sektoru u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital