Moja Banka izvršit će pripajanje IK banci Zenica

21.01.2016. 13:45 / Izvor: Akta.ba
Moja Banka izvršit će pripajanje IK banci Zenica

Na vanrednoj sjednici d.d. Moja Banka održanoj 14.12.2015. godine na prijedlog Uprave društva i Nadzornog odbora, donesena je Odluka kojom Dioničko društvo Moja Banka d.d. Sarajevo namjerava izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem dioničkom društvu Investiciono komercijalnoj banci Zenica.

Na vanrednoj sjednici d.d. Moja Banka održanoj 14.12.2015. godine na prijedlog Uprave društva i Nadzornog odbora, donesena je Odluka kojom Dioničko društvo Moja Banka d.d. Sarajevo sa sjedištem na adresi ul. Trg međunarodnog prijateljstva br.25 u Sarajevu, namjerava izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem dioničkom društvu Investiciono komercijalnoj banci Zenica, sa sjedištem na adresi ul. Trg Bosne i Hercegovine u Zenici.

Moja Banka d.d. Sarajevo kao sljedniku prenjet će cijelu svoju imovinu i osnovni kapitala na banku sljednika, bez provođenja postupka llkvidacije, a IKB Zenica kao sljednik će preuzeti prava i obaveze koje ju sljeduju kao pripojene banke i time će postati univerzalni sukcesor pripojene banke.

Nakon svh sprovedenih zakosnih procedura, banke su dužne sačiniti zajednički Elaborat o ekonomskoj opravdanosti pripajanja Moja Banka d.d. Sarajevo banci IKB Zenica kao i Plan reorganizacije kao činjenicu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju, koji sadrži sve zakonom utvrđene elemente uključujući i plan poslovanja i Neovisno revizorsko mišljenje o pripajanju banaka i predloženom omjeru zamjene dionica u postupku pripajanja.

Nakon sprovedenih postupaka biti će pozvani svi dioničari i povjerioci da izvrše uvid u prijedlog navedenog Elaborata i prijedlog odluke o pripajanju.

Statusne promjene pripajanja provest će se na dan 30.06.2016.godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital