Kapital / IZVJEŠTAJI

Nacrt proračuna HBŽ-a za 2019. godinu 84,8 milijuna maraka

20.11.2018. 13:52 / Izvor: Fena

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na svojoj današnjoj sjednici utvrdila je Nacrt proračuna Hercegbosanske županije za 2019. Godinu, kao i Nacrt zakona o izvršenju županijskog proračuna za sljedeću godinu, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru.

Utvrđenim Nacrtom županijski proračun za 2019. godinu s dostavljenim zahtjevima te sa sredstvima koje je Ministarstvo financija unijelo za proračunske korisnike koji nisu dostavili zahtjeve, iznosi 84,8 milijuna maraka, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Korisnicima koji nisu dostavili zahtjeve za proračun za sljedeću godinu Ministarstvo financija unijelo je samo tekuće rashode, te kamatu i glavnicu za otplatu dugova iz proračuna za 2018. godinu.

U obrazloženju Nacrta proračuna HBŽ-a za 2019. godinu navodi se kako je Ministarstvo financija HBŽ-a u fazi implementacije sustava e-Budgeta kojim će proračunski korisnici morati unijeti svoje proračunske zahtjeve u navedeni sustav, kako bi mogli predati proračunski zahtjev u navedenoj aplikaciji.

Županijska vlada usvojila je i Odluku o usvajanju izmjena i dopuna Plana prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2018. godinu koji će biti upućeni na daljnje postupanje u Skupštini HBŽ-a.

Također je doneseno Rješenje o imenovanju interresornog i intersektorskog Koordinacijskog tijela Vlade HBŽ-a za praćenje, usmjeravanje i izvještavanje o realizaciji aktivnosti Strategije za unaprjeđenje prava i položaja osoba s invaliditetom, stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital