Nacrt proračuna HBŽ-a za 2019. godinu 84,8 milijuna maraka

20.11.2018. 13:52 / Izvor: Fena
Nacrt proračuna HBŽ-a za 2019. godinu 84,8 milijuna maraka

Korisnicima koji nisu dostavili zahtjeve za proračun za sljedeću godinu Ministarstvo financija unijelo je samo tekuće rashode.

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na svojoj današnjoj sjednici utvrdila je Nacrt proračuna Hercegbosanske županije za 2019. Godinu, kao i Nacrt zakona o izvršenju županijskog proračuna za sljedeću godinu, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru.

Utvrđenim Nacrtom županijski proračun za 2019. godinu s dostavljenim zahtjevima te sa sredstvima koje je Ministarstvo financija unijelo za proračunske korisnike koji nisu dostavili zahtjeve, iznosi 84,8 milijuna maraka, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Korisnicima koji nisu dostavili zahtjeve za proračun za sljedeću godinu Ministarstvo financija unijelo je samo tekuće rashode, te kamatu i glavnicu za otplatu dugova iz proračuna za 2018. godinu.

U obrazloženju Nacrta proračuna HBŽ-a za 2019. godinu navodi se kako je Ministarstvo financija HBŽ-a u fazi implementacije sustava e-Budgeta kojim će proračunski korisnici morati unijeti svoje proračunske zahtjeve u navedeni sustav, kako bi mogli predati proračunski zahtjev u navedenoj aplikaciji.

Županijska vlada usvojila je i Odluku o usvajanju izmjena i dopuna Plana prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2018. godinu koji će biti upućeni na daljnje postupanje u Skupštini HBŽ-a.

Također je doneseno Rješenje o imenovanju interresornog i intersektorskog Koordinacijskog tijela Vlade HBŽ-a za praćenje, usmjeravanje i izvještavanje o realizaciji aktivnosti Strategije za unaprjeđenje prava i položaja osoba s invaliditetom, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital