Najuspješnijim bankama uručena priznanja Zlatni BAM za 2016. godinu

07.10.2017. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Najuspješnijim bankama uručena priznanja Zlatni BAM za 2016. godinu

Za najveću aktivu, najveći ukupan kapital i  prinos na dionički kapital (ROE) dobitnik "Zlatnog BAM-a" je UniCredit Bank d.d. Mostar

Na Trećoj  konferenciji posvećenoj inovacijama u finansijskom sektoru "FinConf  2017" najuspješnijim  bankama uručena su tradicionalna godišnja priznanja Zlatni BAM za 2016. godinu koja već 15 godina dodjeljuje magazin "Banke u BiH" .

Za najveću aktivu, najveći ukupan kapital i  prinos na dionički kapital (ROE) dobitnik "Zlatnog BAM-a" je UniCredit Bank d.d. Mostar, Nova Banka a.d. Banja Luka za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, za najveći dionički kapital Raiffeisen bank BiH, za najveći doprinos na aktivu ROA - NLB Banka a.d. Banja Luka, a Vakufska banka d.d. Sarajevo za najveći procentualni rast doprinosa.  

Pored sedam standardnih nagrada, ove godine se po prvi put dodjeljuje i specijalna nagrada - Zlatni BAM Premium 2017 - za inovativnost i unapređenje iskustva klijenata banaka.

To priznanje dodijeljeno je kompaniji Asseco See d.o.o. Sarajevo koja je u okviru poslova na modernizaciji mreže bankomata Addiko banke klijentima omogućila pristup novim bankomatima koji spadaju u red najmodernijih na tržištu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital