Kapital / BANKARSTVO

NLB banka će zadržati fokus na razvoju i unaprjeđenju digitalnih rješenja

29.05.2021. 09:49 / Izvor: Akta.ba

Redovna godišnja Skupština NLB Banke d.d., Sarajevo održana je juče u prostorijama sjedišta. 
Na 51. sjednici Skupštine dioničara Banke usvojeni su poslovni i finansijski izvještaji za 2020. godinu sa izvještajima internog i vanjskog revizora, izvještajima o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju Banke, kao i odluka o godišnjem obračunu za 2020. godinu i rasporedu dobiti Banke.

Usvojeni su i Poslovni plan Banke, Plan za održavanje adekvatnog kapitala te Strategija Banke, sve za period od 2021. do 2025. godine te je donesena  odluka o izboru vanjskog revizora za 2021. godinu.

S obzirom na istek mandata aktuelnog saziva Nadzornog odbora Banke, donesena je i odluka o izboru članova Nadzornog odbora Banke, kojom su za članove Nadzornog odbora izabrani Peter Andreas Burkhardt, Boštjan Kovač, Andrej Lasič, Ayda Šebić i Dino Osmanbegović, na mandat od četiri godine.

"U toku održavanja sjednice, napravljen je i rezime o poslovnim aktivnostima Banke  u protekloj godini, te je istaknuto da je u 2020. godini, uprkos brojnim izazovima na tržištu Banka ostvarila solidne rezultate u svim segmentima poslovanja. U narednom periodu, Banka će zadržati fokus na razvoju i unaprjeđenju digitalnih rješenja, te pružati svojim klijentima širom Federacije BiH kompletan servis finansijskih usluga. Višedecenijski kontinuitet bankarstva, efikasne i asortimanom bogate usluge, njihov savremen način distribucije, kao i educirani i ljubazni zaposlenici, kvaliteti su koje prepoznaju klijenti Banke.", navodi se u saopćenju. 

NLB Banka d.d., Sarajevo kao članica NLB Grupacije sa sjedištem u regionu ostaje moderna, digitalizovana i efikasna banka koja teži da postane regionalni šampion, dostupan društvu i zajednici za poboljšanje kvaliteta života u sredinama u kojima posluje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital