Kapital / BH BERZE

Nova banjalučka banka: Poziv za kupovinu sedme emisije dionica

07.12.2007. 08:42 / Izvor: Investitor

Nova banjalučka banka (NBB) Banja luka uputila je poziv svim postojećim dioničarima banke i drugim domaćim i stranim pravnim i fizičkim subjektima za upis i uplatu dionica sedme emisije pod uslovima utvrđenim Odlukom o sedmoj emisiji akcija javnom ponudom na berzi koju je donijela Skupština te banke.

Ukupan broj dionica koje se emituju ovom emisijom je 17.931, sa nominalnom vrijednošću od 700 KM po dionici, što čini ukupnu vrijednost emisije od 12.551.700 KM. Postojeći dioničari banke imaju pravo preče kupovine srazmjerno njihovom procentualnom učešću u dionicama sa pravom glasa.

Pravo preče kupovine pripada dioničarima banke koji su registrovani u Centralnom registru hartija od vrijednosti Banja Luka na dan 16. novembar 2007. godine. Postojeći dioničari zadržavaju pravo preče kupovine u roku od tri radna dana od dana početka upisa i uplate dionica sedme emisije.

Upis i uplata preostalog iznosa emisije dionica, nakon iskorištenosti prava preče kupovine, obaviće se putem berze po (jedinstvenoj) preovlađujućoj cijeni, s tim da će prodajni nalog biti unesen po nominalnoj vrijednosti od 700 KM.

Minimalni standard povećanja cijene je iznos od 1,00 KM, a minimalna količina za kupovinu je jedna dionica. Treći dan tržište se otvara, a berza na osnovu svojih pravila za aukcijsku trgovinu formira jedinstvenu cijenu po kojoj se realizuje najveći broj ponuđenih dionica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital