Kapital / BH BERZE

Nova banka a.d. Banja Luka odobrila kredit Elektrodistribuciji a.d. Pale u iznosu od 1,6 mil KM

13.08.2008. 12:12 / Izvor: eKapija.ba

Nova banka a.d. Banja Luka je u pregovaračkom postupku sa Elektrodistribucijom a.d. Pale odobrila bankarski kredit u visini od 1.600.000,00 KM. Inače, pregovarački postupak je obavljen na osnovu okvirnog sporazuma po međunarodnom tenderu.

Iz Nove banke je za eKapija.ba rečeno da su pored njih, bile pristigle još tri ponude i to UniCredit Banke a.d. Banja Luka (Nove Banjalučke Banke), Hypo Alpe Adria Bank a.d. Banja Luka i Balkan Investment Banke a.d. Banja Luka.

Predstavnici banaka Svjetlana Žuža Žepinić iz Hypo banke, Milinko Lalović iz Nove banke i Aleksandar Mandić iz Nove Banjalučke Banke su prisustvovali otvaranju ponuda, nakon čega je uslijedilo i bodovanje.

Kriterij za dodjelu ugovora je bila ekonomski najpovoljnija ponuda po pitanju kamatne stope, grejs perioda, naknade za obradu zahtjeva i takse za prijevremeno vraćanje kredita.

Nova banka a.d. Banja Luka je imala najveći broj bodova 97, slijedila je Nova banjalučka banka sa 73 boda i na trećem mjestu BIB sa 55 boda, saopćeno je iz Nove banke.

Dakle, cijenu najuspješnije ponude dostavila je Nova banka a.d. Banja Luka (kamatna stopa: 5,97% (6M EURIBOR + 1,30 marža) , grejs period: 30 mjeseci, naknada za obradu zahtjeva: 0,30%, taksa za prijevremeno vraćanje kredita (penali): 0,00% ).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital