Nova Banka svečano otvorila Filijalu Sarajevo

07.10.2014. 14:50 / Izvor: eKapija.ba
Nova Banka svečano otvorila Filijalu Sarajevo
OTVORI GALERIJU

​Direktor Nove banke Milan Radović i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević svečanim presjecanjem vrpce danas su na adresi Maršala Tita 2, ozvaničili početak centralne Filijale Nove banke u Sarajevu.

Direktor Nove banke Milan Radović  i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević svečanim presjecanjem vrpce danas su na adresi Maršala Tita 2, ozvaničili početak centralne Filijale Nove banke u Sarajevu.

Otvaranjem poslovnice u naselju Marijin Dvor nastavljena je realizacija plana širenja mreže Nove banke u Bosni i Hercegovini,  kako bi se stanovništvu i privredi ponudili pristupačniji uslovi poslovanja.

Direktor Nove banke Milan Radović ovom prilikom je istakao kako Nova banka u narednom periodu namjerava da ima još značajniju ulogu i veću ekspanziju u bankarskom sektoru BiH.

"Sutra ćemo otvoriti novu akciju kredita za grad Sarajevo sa posebnim kamatnim stopama koje će biti stimulativne",  najavio je Radović, te dodao kako je za BiH i njene građane veoma važno da se bankarski sektor razvija i raste.

Radović je najavio kako će Nova banka u cilju pospješivanja pozitivne selekcije, svake godine tri najbolja studenta sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu zaposliti kao pripravnike, upravo kao što su to već uradili u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, a u planu je i Mostar.

"Cilj nam je da pokažemo da najboljim ljudima treba dati šansu", istakao je Radović.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Novom bankom, koja je, pokazala da spada u red velikih banaka, te joj je poželio uspjeh u daljem radu.

Otvaranjem Filijale Nove banke u  općini Centar građani i pravna lica, u preko 200 m2 moderno uređenog prostora, mogu da koriste usluge unutrašnjeg i inostranog platnog prometa, da postanu korisnici kredita, štednje i depozita, platnih kartica, kao i ostalih usluga koje pruža Nova banka.

Radno vrijeme Filijale je od 08.00 do 18.00 časova radnim danima, a od 08.00 do 13.00 subotom, a više informacija o radu  klijenti mogu dobiti pozivom na besplatan info telefon 080050011.

Tokom otvaranja istaknuto je kako Nova banka ima u planu da zadrži lidersku poziciju šireći svoju mrežu poslovnica, te adekvatnim odgovorima na zahtjeve tržišta kroz kreiranje usluga u skladu sa potrebama klijenata. Time je postignut svakodnevni rast broja klijenata koji Banci ukazuju povjerenje koristeći kako tradicionalne bankarske usluge, tako i nove proizvode koji su u skladu sa standardima savremenog bankarstva. Banka u Sarajevu trenutno ima pet poslovnica i to novootvorenu centralu Filijale na Marijinom Dvoru,  te ekspoziture u Štrosmajerovoj ulici, na Grbavici, Ilidži i Koševu. U narednoj godini u planu je otvaranje još dvije poslovnice.

Posljednjih nekoliko godina Nova banka bilježi izrazit rast u svim segmentima, što je rezultovalo visokim nivoom profitabilnosti. Od osnivanja Banke, koje je bilo 1999. godine,  pa do danas, prepoznata je kao dobar poslodavac, te ima preko 600 zaposlenih.

Nakon svečanog otvaranja Filijale, Nova banka donirala po 3.000 KM humanitarnim organizacijama "Caritas", "Dobrotvor" i "Merhamet", a mladim sportistima plivačkog vaterpolo kluba "Dabar" 6.000 KM.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital