Kapital / BANKARSTVO

Obezbijeđeno preko 20 miliona maraka za privrednike u Zenici

04.08.2021. 13:33 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i v.d. Predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Emina Šišić potpisali su danas u Zenici ugovor o poslovnoj saradnji kojim će privrednim subjektima koji posluju na području ovog grada biti na raspolaganju više od 20 miliona maraka.

"Izuzetno se radujemo što nastavljamo saradnju s BBI bankom, koja je i ove godine izabrana za najboljeg ponuđača nakon okončanja javnog poziva poslovnim bankama za plasman finansijskih sredstava. Grad Zenica i ove je godine obezbijedio 100.000 KM za podršku našim privrednicima, koji će sredstva iz ove linije moći realizovati u BBI banci po izuzetno povoljnoj, subvencioniranoj stopi finansiranja od 0% do 0,88%", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Dodaje da osim ove, Grad Zenica kroz različite druge mjere nastoji podržati razvoj privrede.

"Između ostalog, za podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro, malih i srednjih preduzeća, te podsticaj za Moj prvi biznis u Gradu Zenica - START UP izdvojili smo 200.000 KM. Nastojimo pomoći privrednicima da očuvaju radna mjesta, ali i potaći mlade da se odvaže i pokrenu vlastite biznise. Također, značajna sredstva ulažemo u Poslovnu zonu Zenica 1 i njenu infrastrukturu, a u planu je i stavljanje u funkciju privrednih zona Zenica - jug i Zenica - sjever", istakao je Kasumović.

"Pozivamo obrtnike, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice da dostave svoje aplikacije u BBI banku, kako bi zajedno jačali zeničku privredu i u ovim izazovnim vremenima očuvali postojeća i otvorili nova radna mjesta", kazala je Emina Šišić ispred Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo, pojasnivši da je maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja do 400.000 KM.

Svi detalji o uslovima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji bit će navedeni u Javnom pozivu koji će uskoro biti objavljen u dnevnim novinama, a bit će dostupan i na web stranicama BBI banke i Grada Zenica.

Zainteresirani privrednici će sve detaljnije informacije o ovom projektu moći dobiti u podružnici BBI banke u Zenici ili putem e-mail adrese corporate@bbi.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital