Kapital / IZVJEŠTAJI

Održan Večernjakov pečat: Osoba godine Ante Kvesić

21.02.2009. 11:28 / Izvor: Fena

U Mostaru je 20.02.2009. godine održana manifestacija "Večernjakov pečat" tijekom koje je za osobu godine proglašen ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić.

Tom prigodom apostolski nuncij Alessandro D`Errico uručio je provincijalu hercegovačkih franjevaca fra Ivanu Sesaru posebno priznanje za 800 godina djelovanja franjevaca.

Priznanje za znanstveno-istraživački rad u 2008. godini pripalo je Snježani Vaslij, za gospodarstvenika godine proglašen je Nihad Imamović, a priznanje "Naše gore list" dobio hrvatski ministar financija Ivan Šuker.

Za umjetnika godine proglašen je Edin Karamazov, a priznanje za kulturni uspjeh otišlo je u ruke Miljenka Puljića.

U kategoriji za podhvat godine priznanje je dobila Jagoda Savić, a HŠK Zrinjski ostvario je sportski uspjeh godine.

Za humanistu godine proglašen je Lazar Manojlović, media press pripao je Nedžadu Brankoviću, a Ljerka Ostojić dobila je plaketu za uspjeh godine. Za zvijezdu godine proglašen je Adnan Babajić.

Na popisu za izbor osobe godine nalazilo se 30 kandidata, o kojima su odlučivali isključivo čitatelji Večernjeg lista.

U kandidaturi za ostale kategorije Ocjenjivački sud Večernjeg lista birao je osobu iz gospodarstva, znanosti, kulture, umjetnosti, iz oblasti sporta te za pothvat godine i najuspješniju osobu iz dijaspore.

Ovogodišnje geslo Večernjakova pečata bilo je "Europski pečat", koje će po mišljenju organizatora poslati poruku zajedničke europske budućnosti i time otvoriti novu stranicu za ova područja koja su opterećena nepovjerenjem.

foto: Zoran Grizelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital