Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 56.000 KM

14.08.2019. 12:04 / Izvor: Akta.ba
Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 56.000 KM

Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duhana namijenjenog crnom tržištu u BiH. Vrijednost oduzete trošarinske robe iznosi 56.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje trošarinskih proizvoda, (cigareta i rezanog duhana), na području Sarajeva, Zenice i Foče.

Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji s policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjela kriminalističke policije i MUP-a Zeničko-dobojske županije, izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 kutija cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama BIH.

Tržna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000 KM. 

Ista će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku protiv osbe za koje postoji osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo iz članka 210 a. Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital