Kapital / IZVJEŠTAJI

Općina Novi Grad: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci

28.07.2018. 08:53 / Izvor: Akta.ba

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je na jučerašnjoj 18. sjednici svih jedanaest tačaka dnevnog reda.

Vijećnicima je prezentirana informacija o izvršenju budžeta Općine za period od prvih šest mjeseci ove godine (od 1.1. do 30. 6. 2018. godine).  

Pomoćnik Općinskog načelnika Službe za finansije Emir Dedović, iskazao je zadovoljstvo usvojenim izvještajem o izvršenju budžeta.

“Već imamo izvršenje prihoda od oko 70%, od toga su 50% prihodi koji su ostvareni u ovoj godini, a ostatak je dio prenešenih sredstava za projekte koji su ugovoreni u prošloj godini. Uglavnom što se tiče svih obaveza koje je imala Općina Novi Grad za ovaj period, sve su izmirene i ispoštovane,tako da možemo reći da je prvih šest mjeseci bilo uspješno”, kazao je pomoćnik Dedović.

Usvojena je Odluka o dodjeli na upravljanje, korištenje i održavanje objekta Dom oslobodilaca Žuč, preduzeću “LOKOM” d.o.o. Sarajevo, a u skladu sa generalnom Odlukom o upravljanju, korištenju i održavanju sportskih, kulturnih, komunalnih i drugih nekretnina kojima raspolaže Općina Novi Grad Sarajevo.

Vijeće je usvojilo i Odluku o dodjeli sredstava iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo u svrhu održivog povratka u 2018. godini.

Vijećnicima su date na znanje i informacija o stanju sigurnosti i aktivnostima Četvrte policijske uprave u prvih šest mjeseci 2018. godine, izvještaj o postignutim uspjesima učenika osnovnih škola na općinskim i drugim takmičenjima, te informacija o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za prvih šest mjeseci 2018. godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital