al
Općina Stari Grad uplatila pola miliona maraka za Trebevićku žičaru

Kapital / IZVJEŠTAJI

Općina Stari Grad uplatila pola miliona maraka za Trebevićku žičaru

21.12.2017. 11:45 / Izvor: Akta.ba

Pored angažmana općinskih službi u prethodnom periodu prilikom pribavljanja dokumentacije potrebne za realizaciju ovog projekta, sada je uslijedila i finansijska podrška projektu za koji je izvjesno da će doprinijeti privrednom, ali i svakom drugom razvoju ove općine. Prema riječima načelnika Ibrahima Hadžibajrića, sredstva za izgradnju Trebevićke žičare izdvojena su od prodaje zemljišta na kojem se nalazio objekat tzv. Feroelektro.

"Kada smo odlučili riješiti ruševni objekat tzv. Feroelektro u centru grada i prodati naš dio zemljišta investitoru, Vijeće je donijelo zaključak o izdvajanju dijela sredstava za izgradnju žičare. Ja u potpunosti podržavam takvu ideju i Općina je od početka uključena u projekat kroz administracijske poslove, tako da smo se rado uključili i finansijski", kazao je Hadžibajrić.

Pojašnjava da je sa gradonačelnikom Sarajeva, Abdulahom Skakom dogovoreno da sredstva budu uplaćena u toku projekta, te da je dao nalog nadležnoj općinskoj službi da jučer izvrši uplatu sredstava.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva ranije je uputilo zahvalnicu Općini Stari Grad Sarajevo na iznimnom angažmanu na ubrzanju procesa i na više nego otvorenoj saradnji, pri pribavljanju dokumentacije potrebne za kompletiranje zahtjeva za izdavanje rješenja o građenju za realizaciju projekta obnove Trebevićke žičare.

Općina Stari Grad je za ovaj projekat, prema nalogu Gradske uprave, izvršila i eksproprijacije nekretnina za objekte polazne i dolazne stanice gdje se u postupku rješavalo oko 30 parcela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital