Kapital / IZVJEŠTAJI

Oracle i HP obezbjeđuju kompletna poslovna rješenja dizajnirana za srednja preduzeća

25.10.2007. 15:30 / Izvor: communis

Oracle i HP (NYSE:HPQ) su objavili da su se udružili da bi obezbjedili kompletan softver, hardver i rješenja servisa koji su skrojeni za kompanije srednje veličine. Ove nove ponude se sastoje od jedinstvenih kombinacija Oracle® Accelerate rješenja i HP referentnih konfiguracija i dizajnirane su da ponude kompanijama srednje veličine dokazana rješenja koja su jednostavna za posjedovanje, koja im omogućavaju da postignu bolje vrijeme do početka ostvarivanja koristi od investicije. HP i Oracle će da promovišu ovu novu ponudu pokretanjem globalne turneje eventa koji su usmjereni na korisnike.

HP referentne konfiguracije za Oracle su vodiči za HP servere, pohranu i softver koji je zasnovan na zajedničkoj HP i Oracle ekspertizi u inžinjeringu, kao i najboljim praksama. Konfiguracije koje su odobrene od strane HP-a, koje podržavaju 25, 50, 100 ili 200 korisnika u kompanijama srednje veličine, mogu uštediti dragocjeno vrijeme za konfiguraciju i obezbjediti navođenje pri instalaciji Oracle softvera na HP hardver.

Jeftina Oracle i HP rješenja niskog rizika omogućavaju rastućim firmama da postignu opipljiv povrat svojih IT investicija. Kombinacija Oracle Accelerate rješenja sa HP referentnim konfiguracijama za Oracle pruža korisnicima i partnerima fleksibilnost, skalabilnost i skup opcija da optimizuju kontinuitet, bezbjednost i efikasnost pri nižim ukupnim troškovima posjedovanja i prema jedinstvenim poslovnim zahtjevima.

"Kako bi firme bile konkurentne na današnjem globalnom tržištu, što im je potrebno da budu osposobljeni sa jeftinim IT rješenjima koja su jednostavna za posjedovanje koja su snažna i bezbjedna kao i korporativni sistemi", rekao je viši potpredsjednik kompanije Oracle, Global Accelerate Program Office, Tony Kender. "Uz hardver lidera industrije poput HP-a i aplikacijama svjetske klase kompanije Oracle, korisnici mogu da se pozabave svojim kompletnim spektrumom IT izazova u jedinstvenoj instanci i unutar budžeta".

Ponuda HP i Oracle kombinuje Oracle Accelerate rješenja uz niz HP rješenja za pohranu i serverske tehnologije, uključujući HP BladeSystem c3000, HP StorageWorks proizvode, HP ProLiant i HP Integrity servere. Konkretno, korisnici i partneri mogu sada da imaju koristi od ovih dokazanih konfiguracija aplikacija zasnovanih na HP tehnologijama pohrane i servera za Oracle E-Business Suite i Oracle JD Edwards EnterpriseOne. Više informacija o HP referentnim konfiguracijama za Oracle Accelerate rješenja je dostupno na www.hp.com/solutions/oracle/accelerate .

Dodatno, korisnici mogu ostvariti dobit na prednostima performansi koristeći Oracle aplikacije na HP infrastrukturi. Kao rezultat HP-ovog kontinuiranog investiranja inžinjeringa u razvoj Oracle aplikacija i tehnologija, HP sada posjeduje gornjih 6 pozicija za objevljene Oracle E-Business Suite rezultate testiranja malih konfiguracija. Okruženje testiranja je skrojeno za 600-1000 online korisnika, i rezultati su certificirani od strane neovisne kompanije za reviziju. Uz Oracle, nudimo kompanijama srednje veličine kombinovana rješenja koja su razvijena sa njihovim jedinstvenim potrebama u vidu, rekao je Urs Renggli, direktor, worldwide small and midmarket business, Technology Solutions Group, HP. "Drago nam je da pomažemo korisnicima da smanje troškove, i rizike i da razvijaju svoje poslovanje putem naših zajedničkih rješenja."

Kompletno rješenje pomaže parnerima da prošire doseg

Partneri imaju šansu da iskoriste zajedničke ponude firmi Oracle i HP dodajući ekspertizu koja je specifična za industriju ili servise koji se odnose prema njihovom ciljanom tržištu ili trenutnoj bazi korisnika. Dodatno, rješenje pomaže u olakšavanju saradnje između Oracle Accelerate partnera i HP preprodavača, kao i servis provajdera, omogućujući svakom od njih da povećaju svoje prisustvo na tržištu izvan tradicionalnih lokalnih geografskih tržišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital