Kapital / BANKARSTVO

Pogledajte ko je dobio sredstva iz trajnog revolving fonda

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala nekoliko prethodnih saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda.

27.04.2017. 13:57 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala nekoliko prethodnih saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2016. godinu.

Tako je privrednom društvu MS&WOOD d.d. Sarajevo odobren kredit od 386.080,84 KM, Baltic Groupu d.o.o. Visoko 400.000 KM, Aureusu d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje od 388.333 KM i Konjic kartonu d.o.o. Konjic u iznosu od 400.000 KM.

Federalna vlada danas je dala prethodnu saglasnost i na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o dodjeli dijela sredstava ovog revolving fonda za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu Civić d.o.o. Cazin u iznosu od 300.000 KM.

Union banka d.d. Sarajevo će na osnovu donesenih i objavljenih odluka i rješenja vršiti ugovaranje s korisnicima sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu u skladu s bankarskom procedurom, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave rješenja u „Službenim novinama Federacije BiH“, izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uslovi za potpisivanje ugovora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital