Kapital / IZVJEŠTAJI

Porezna uprava FBiH - Po mjestu prebivališta osiguranika 513.523 zaposlenih

18.04.2020. 08:06 / Izvor: Fena

Porezna uprava Federacije BiH objavila je najnovije podatke prema kojima ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 14. aprila ove godine po prebivalištu osiguranika iznosi 513.523, dok je po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih 513.837.

 

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima.

Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, pojasnili su iz Porazne uprave, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

"Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta s nepunim radnim vremenom", saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital