Kapital / IZVJEŠTAJI

Posao.ba jedini internet portal među Superbrandovima

04.09.2008. 15:20 / Izvor: Posao.ba

Prema selekciji organizacije Superbrands, globalnog autoriteta na području brandinga, portal Posao.ba je prepoznat kao najbolji i vodeći brand u zapošljavanju Bosni i Hercegovini.

Međunarodna organizacija Superbrands, globalni autoritet na području brandinga, prvi put je izabrala najbolje brandove na području Bosne i Hercegovine.

Najugledniji marketinški, poslovni te akademski stručnjaci, kao i predstavnici medija izabrali su od ukupno 12.000 brandova koji su prisutni na tržištu BiH, najbolje bosanskohercegovačke i međunarodne tržišne marke u našoj zemlji i dodijelili im status Superbrandsa.

Među najbolje brandove u našoj državi svrstao se portal Posao.ba, i to upravo kao jedini internet portal u Bosni i Herecgovini u kojem su stručnjaci na području brandinga prepoznali iznimnu tržišnu marku, koju odlikuje funkcionalnost, inovativnost, te vrhunski dizajn.

Kao jedini internet portal sa statusom Superbrandsa u BiH, Posao.ba je pokazao da internet biznis, koji je u našoj zemlji još uvijek u povoju, može biti uspješan i prepoznat u društvu. Status Superbrandsa u svijetu imaju i najpopularniji internet pretraživači Google i Yahoo, a u regiji ovakvom titulom odlikuje se nekoliko internet portala.

"Velika nam je čast da je upravo portal Posao.ba jedini na području internet djelatnosti u BiH dobio ovakav status. To je dokaz da je pet godina našeg rada i napora da se u internet biznisu pozicioniramo na sami vrh, a ujedno da djelujemo kao društveno korisna i odgovorna kompanija – dalo konkretne rezultate", rekao je generalni menadžer portala Posao.ba Edin Mehić, povodom ovog velikog priznanja.

Međunarodna organizacija Superbrands prilikom prvog izbora najboljih brandova u BiH istakla je da je njihov cilj zapravo identificirati iznimne tržišne marke koje potrošačima pružaju emocionalne ili fizičke prednosti pred konkurentskim markama i tako samim markama daju prednost pred konkurencijom. Na zapadnim tržištima ova organizacija djeluje već desetak godina, a dobijanje titule Superbrenda znak je prestiža za svaku kompaniju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital