Posjeta školaraca iz Srebrenice BBI banci u Sarajevu

Kapital / BANKARSTVO

Posjeta školaraca iz Srebrenice BBI banci u Sarajevu

19.06.2019. 13:51 / Izvor: Akta.ba

Učenici prve osnovne škole iz Srebrenice - područna škola Potočari, njih ukupno 85, zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su centralu Bosna Bank International (BBI) d.d. u Sarajevu.

Begija Smajić, jedna od učiteljica, kazala je da je ova posjeta dio redovnih vannastavnih aktivnosti. Zahvaljujući dobrim ljudima, navela je, omogućeno je da učenici posjete Narodno  pozorište, odgledaju film u kinu Cinema City, imaju obezbjeđen ručak i prošetaju glavnim gradom Bosne i Hercegovine.

"Cilj ovakvih i sličnih izleta je da učenici vide nešto što inače nemaju priliku vidjeti u lokalnoj zajednici. Ovakve aktivnosti su sigurno dobar primjer kako treba raditi sa djecom, jer je danas u Srebrenici prisutan i život. Zahvalila bih se posebno predsjedniku uprave g. Ameru Bukviću i radnicima BBI banke na dočeku i na svemu što su do sada uradili za nas povratnike", istakla je Smajić.

Domaćini učenicima u ime Bosna Bank International bile su kolegice Alma Šljivo i Dženeta Gadžo, koje su osnovce upoznale sa bankom, te kako i šta sve banka radi.

PODIJELI:

TAGOVI:

BBI

učenici

Sarajevo

Srebrenica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital