Kapital / IZVJEŠTAJI

Pošte Srpske ostvarile dobit od 168.714 KM

01.08.2018. 12:37 / Izvor: SRNA

Preduzeće "Pošte Srpske" završile su prvo polugodište pozitivnim poslovnim rezultatom u iznosu od 168.714 KM, što je za 1,25 miliona maraka više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Preduzeće je u prvoj polovini ove godine ostvarilo ukupne prihode od 29,05 miliona, te dobitke po osnovu smanjenja revalorizacionih rezervi u iznosu od 397.559 KM, saopšteno je iz "Pošte Srpske".

Prihodi su porasli za pet odsto u odnosu na prvo polugodište 2017. godine i rezultat su povećanja obima usluga za devet procenata.

Ukupni rashodi "Pošte Srpske" u prvih šest mjeseci bili su 29,28 miliona KM i u odnosu na isti period 2017. godine veći su za jedan procenat.

"Ukupni rashodi su porasli zbog okolnosti u poslovanju koje su bile van uticaja preduzeća. Radi se, prije svega, o nepoštivanju Zakona o poštanskim uslugama Republike Srpske, u dijelu koji se odnosi na rezervisane poštanske usluge, od strane pravosudnih institucija, komunalnih preduzeća i kablovskih operatera", navodi se u saopštenju.

U ovom preduzeću su naveli da su problemi sa opštom likvidnošću u okruženju koji se odnose na otežanu naplatu potraživanja za izvršene poštanske usluge od budžetskih i drugih korisnika usluga imali direktan uticaj na solventnost preduzeća.

"Preduzeće bi bez uticaja navedenih okolnosti poslovalo uspješnije, a samim tim, iskazana dobit bi bila mnogo veća", istakli su u "Poštama Srpske".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital