Postignut dogovor o kontroli naplate doprinosa

10.03.2014. 14:00 / Izvor: SRNA
Postignut dogovor o kontroli naplate doprinosa

Poreska uprava u Brčkom trebala bi ubuduće da u ime i za račun penzijskih fondova Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/kontroliše obračun i naplatu doprinosa u distriktu.

Poreska uprava u Brčkom trebala bi ubuduće da u ime i za račun penzijskih fondova Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/kontroliše obračun i naplatu doprinosa u distriktu, najavio je danas direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osigiranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić.

Prema njegovim riječima, tekst sporazuma upućen je u proceduru i očekuje se da Vlada Republike Srpske ove ili naredne nedjelje da  saglasnost na postignuti dogovor.

Milić je na konferenciji za novinare u sjedištu Fonda u Bijeljini rekao da do sada nije bilo mogućnosti za kontrolu naplate doprinosa u distriktu, koja je zavisila od dobre volje poslodavaca.

"Poreska uprava u distriktu ima procenat naplate od 98 odsto i uvjeravaju nas da će vrlo brzo naplatiti i naša dugovanja", rekao je on. 

Prema Milićevim riječima, Fond PIO Republike Srpske od distrikta Brčko potražuje 17,76 miliona KM, a FBiH šest miliona KM.

Fond PIO na području Brčkog ima 10.198 osiguranika kod 3.610 uplatilaca doprinosa, a isplaćuje penzije za 6.137 korisnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital