Kapital / IZVJEŠTAJI

Potrošačke cijene u decembru niže 0,4 posto, godišnja inflacija 0,2 posto

U ostalim odjeljcima, cijene se nisu značajnije mijenjale u ovom mjesecu, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

20.01.2020. 12:10 / Izvor: Fena

Potrošačke cijene u decembru 2019. godine niže su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su u odnosu na decembar 2018. godine više za 0,2 posto (godišnja inflacija).

Posmatrano po odjeljcima Klasifikacije lične potrošnje prema namjeni, cijene su porasle u odjeljcima: Hrana i bezalkoholna pića i Zdravstvo za 0,2 posto i Prijevoz i Rekreacija i kultura za 0,1 posto.

Cijene su niže u odjeljcima: Odjeća i obuća za 6,9 posto, Ostala dobra i usluge za 0,5 posto, Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,4 posto i Alkoholna pića i duhan za 0,1 posto.

U ostalim odjeljcima, cijene se nisu značajnije mijenjale u ovom mjesecu, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital