Potvrđen rok prodaje Hypo banaka u regiji jugoistočne Europe

15.03.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Potvrđen rok prodaje Hypo banaka u regiji jugoistočne Europe

Hypo banke u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, biti će reprivatizirane do sredine 2015. godine kako je i planirano, s tim da postoji mogućnost da se proces prodaje zaključi i prije isteka ove godine.

Hypo banke u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, biti će reprivatizirane do sredine  2015. godine kako je i planirano, s tim  da postoji mogućnost da se proces prodaje zaključi i prije isteka ove godine.

Na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za tisak, guverner Narodne banke Austrije, dr. Ewald Nowotny i austrijski dopremijer dr. Michael Spindelegger  u ime  vlasnika Hypo Alpe Adria grupacije su  objavili da je Republika Austrija odlučila osnovati poduzeće koje će spojiti dijelove Hypo Alpe Adria koji ne idu u prodaju i koje će se vremenom postepeno ugasiti.

Istovremeno su u potpunosti još jednom odbacili sve navode i špekulacije o scenariju stečaja.

Ovim je potvrđen model restrukturiranja Hypo Alpe Adria kojeg čine: prodaja banaka u 5 zemalja ( u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori) koje su ključno tržište grupacije, te  sa druge strane osnivanje posebne firme koja će se baviti dijelovima grupacije koji ne ulaze u proces prodaje.

Vezano za sami proces prodaje Hypo banaka u regiji jugoistočne Europe, postoji značajno interesovanje investitora sa kojima se odvijaju  intenzivni razgovori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital