Kapital / IZVJEŠTAJI

Povećan pretovar u "Luci" Brčko

25.08.2009. 11:28 / Izvor: Fokus

U preduzeću "Luka" Brčko za šest mjeseci ove godine pretovareno je više od 100.000 tona robe, što je za 28 % više nego u istom periodu prošle godine. Direktor preduzeća "Luka" Brčko, Mustafa Nuković, 25.08.2009. godine je na konferenciji za novinare ocijenio da bi do kraja godine radnici "Luke" mogli da pretovare još oko 50.000 tona robe.

Prema njegovim riječima, ukoliko bi se riješio problem plovnosti Save, narednih godina pretovar bi mogao dostići i 700.000 tona robe.

Nuković je istakao da je na osnovu studije poboljšanja efikasnosti "Luke", koju je sačinila holandska konsultantska kuća, moguć opstanak ovog preduzeća kroz privatizaciju i dokapitalizaciju.

"Posebno je zanimljiva varijanta kojom je predviđeno formiranje novog preduzeća Lučka uprava, u čijem bi vlasništvu bila cjelokupna imovina i koncesija privatnim operaterima", rekao je Nuković i dodao da će posljednju riječ o organizaciji preduzeća dati Skupština Brčko distrikta, koja je njegov osnivač.

PODIJELI:

TAGOVI:

Mustafa Nuković

pretovar robe

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital