Povjerenstvo usvojilo revizijsko izvješće o upravljanju imovinom u DKP

05.12.2017. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Povjerenstvo usvojilo revizijsko izvješće o upravljanju imovinom u DKP

Usvojeno je Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi "Elektroničko poslovanje u institucijama BiH - uspostava i primjena".

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojilo je na jučerašnjoj sjednici Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi "Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko - konzularnim predstavništvima (DKP) BiH".

Usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda PSBiH na izjašnjavanje, a u kojem je navedeno da se od Ministarstva vanjskih poslova BiH traži da hitno pristupi realizaciji preporuka iz Izvješća, te da u roku od šest mjeseci izvjesti Dom naroda PSBiH o poduzetim aktivnostima na provedbi preporuka iz Izvješća, te da o poduzetim aktivnostima upozna i Ured za reviziju institucija BiH.

Zaključeno je i to da se Ministarstvu vanjskih poslova BiH naloži da o realizaciji preporuka iz Izvješća u roku dostavi informaciju u tabličnom prikazu tako da u njoj jasno naznači naziv preporuke iz izvješća, poduzete aktivnosti na realizaciji preporuke, nositelje aktivnosti, stupanj realizacije (realizirano, djelimično realizirano, realizacija u tijeku, nije realizirano - u tom slučaju potrebno je navesti jasne razloge zbog kojih preporuka nije realizirana).

Usvojeno je Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi "Elektroničko poslovanje u institucijama BiH - uspostava i primjena". Usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda PSBiH na izjašnjavanje, a u kojem stoji da se od Vijeća ministara BiH BiH traži da zaduži institucije iz svoje nadležnosti na koje se ovog Izvješće odnosi da da hitno pristupe realizaciji preporuka iz Izvješća, te da u roku od šest mjeseci izvjeste Dom naroda PSBiH o poduzetim aktivnostima na provedbi preporuka iz Izvješća, te da o poduzetim aktivnostima upozna i Ured za reviziju institucija BiH.

Primljeno je k znanju Izvješće o izvršenju Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje od siječnja do lipnja 2017. godine, kao i Izvješće o pregledanom stanju financijskog poslovanja političkih stranaka u 2015. godini.

Povjerenstvo je primilo k znanju Financijsko izvješće Ureda za reviziju institucija BiH za razdoblje do 1. siječnja do 30. rujna 2017. godine.

Primljeno je k znanju Izvješće Ministarstva civilnih poslova BiH o realiziranju preporuka iz Izvješća revizije učinka o temi "Upravljanje grantovima u institucijama BiH". Usvojen je i zaključak koji će biti upućen Kolegiju Doma da se Ministarstvu pravde BiH i Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH uputi urgencija da dostave potrebne informacije o o realiziranju preporuka iz Izvješća revizije učinka o temi „Upravljanje grantovima u institucijama BiH".

Primljena je k znanju Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o poduzetim aktivnostima na realiziranju preporuka iz Izvješća revizije učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH za provođenje zaštite i spašavanje u prirodnoj ili drugoj nesreći", priopćeno je iz PSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital