Povoljna finansiranja u BBI banci za privrednike do kraja juna po stopi već od 0%

20.05.2021. 10:42 / Izvor: Akta.ba
Povoljna finansiranja u BBI banci za privrednike do kraja juna po stopi već od 0%

Otvoreni pozivi za privrednike Kantona Sarajevo, Općine Centar i Općine Vogošća.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo podsjeća privrednike iz Kantona Sarajevo da do 30. juna ove godine mogu aplicirati za finansiranja po stopi od nula posto. Privrednici sa područja Kantona Sarajevo, Općine Centar i Općine Vogošća mogu iskoristiti i povoljne rokove otplate, uz subvencionirane profitne stope već od 0%, uz različite uslove prijave po pojedinačnim linijama finansiranja.

Subvencionirana finansijska linija BBI banke i Općine Centar namijenjena je subjektima male privrede, fizičkim i pravnim licima koja trajno obavljaju djelatnosti u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede, koji uredno izmiruju zakonom predviđene obaveze i uslove Javnog poziva, imaju sjedište na području Općine Centar Sarajevo ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici Općine Centar, koji posluju likvidno, zadovoljavajućeg su boniteta i uredne kreditne historije. Javni poziv za podnošenje zahtjeva subjekata sa područja Općine Centar za odobrenje finansiranja i uslove možete preuzeti sa službene web stranice BBI banke na linku ovdje.

Subvencionirana linija finansiranja BBI banke i Općine Vogošća dostupna je privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima čije se sjedište ili poslovna jedinica nalazi na području Općine Vogošća. Ova linija omogućava privrednicima da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i subvencioniranoj stopi od nula posto. Uslovi i javni poziv dostupni su na linku ovdje.

Finansijska linija BBI Banke i Kantona Sarajevo privrednicima omogućava da, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Sredstava iz ove Linije finansiranja trebaju omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize izazvane pandemijom COVID-19, novo upošljavanje i povećanje izvoza. Javni poziv i uslovi za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja su dostupni na službenoj stranici BBI banke na linku ovdje.

Više informacije o aktivnim linijama finansiranja potražite na sljedećem linku: https://www.bbi.ba/bs/pravna-lica/aktivne-linije-finansiranja

Zainteresovani privrednici svoje upite i zahtjeve mogu dostaviti putem e-maila linije@bbi.ba ili nas posjetite u najbližoj poslovnici BBI banke na području Kantona Sarajevo (Centrala Sarajevo, BBI Centar, Ferhadija, Novo Sarajevo, Novi Grad, Dobrinja, Ilidža, Ilijaš i Vogošća).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital