Kapital / IZVJEŠTAJI

Pozitivno mišljenje revizora o poslovanju Toplana Sarajevo u 2019.

Toplane Sarajevo su i formalno zaključile poslovnu 2019. godinu pozitivnim izvještajem eksternog revizora, a u zakonom predviđenom roku.

22.05.2020. 16:47 / Izvor: Akta.ba

Toplane Sarajevo su i formalno zaključile poslovnu 2019. godinu pozitivnim izvještajem eksternog revizora, a u zakonom predviđenom roku.

Iz tog preduzeća navode da su u 2019. ostvareni prihodi od 60 miliona KM uz neto dobit od 3,5 miliona KM, zahvaljujući čemu će biti smanjen akumulirani gubitak nastao u prethodnim godinama, koji iznosi 76 miliona KM.

S obzirom na poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa, Uprava i Nadzorni odbor preduzeća su usvojili rebalans Poslovnog plana 2020., kao i trogodišnjeg Poslovnog plana 2019.-2021. sa uštedama na troškovima od više od dva miliona KM, kao i značajnim smanjenjem neophodnih investicija u infrastrukturu u 2020., što predstavlja dodatni rizik za funkcionisanje sistema grijanja u budućnosti, te mijenja postavljene poslovne ciljeve.

"Nadamo se da će se u razumnom roku stabilizovati uslovi na tržištu, prije svega za naše korisnike kako bi bili stvoreni preduslovi za daljnji razvoj Toplana radi dugoročnog održavanja stabilnosti energetskog sistema u Kantonu Sarajevo", saopćeno je iz KJKP Toplane Sarajevo.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital