Kapital / IZVJEŠTAJI

Pravo na turističke bonove iskoristilo je 27.200 osoba

18.01.2021. 10:16 / Izvor: SRNA

U Republici Srpskoj od 15. lipnja do 15. siječnja izdato je 27.200 turističkih bonova za subvencioniranje smještaja u ugostiteljskim objektima u RS, priopćilo je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Turistički bonovi mogu se koristiti do 30. lipnja, a građani koji su ga već koristili 2020. godine to pravo mogu ostvariti i 2021. godine.

Pravo na dodjelu turističkog bona u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni državljani Republike Srpske.

Ministarstvo je podsjetilo da jedan korisnik turističkim bonom može plaćati troškove smještaja najmanje dvije noći zaredom, dok dva korisnika turističkim bonovima mogu plaćati usluge smještaja najmanje tri noćenja zaredom.

Vaučer se može koristiti samo za plaćanje usluga smještaja koje uključuju noćenje i doručak kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a nalazi se izvan mjesta prebivališta korisnika bona.

Turistički bonovi se mogu koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom Republike Srpske, kao i u 28 turističkih agencija putem kojih je moguće odabrati aranžman turističkog paketa za boravak na odredištima u Republici Srpskoj.

Evidencija o ugostiteljskim objektima i putničkim agencijama dostupna je na web stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital