Predstavljamo: Računovodstveno-knjigovodstveno preduzeće Confidental Provider d.o.o. Sarajevo - Dugogodišnji partner uspješnih

13.03.2009. 10:18 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo: Računovodstveno-knjigovodstveno preduzeće Confidental Provider d.o.o. Sarajevo - Dugogodišnji partner uspješnih

Knjigovodstveno-računovodstvena firma Confidental Provider d.o.o. Sarajevo je osnovana 1997. godine koja se primarno bavi pružanjem usluga obrade podataka iz oblasti računovodstva i knjigovodstva, te pružanjem usluga iz oblasti poreskog i poslovnog savjetovanja.

Ova firma broji 4 uposlena, od toga dva saradnika u menadžmentu, te dva na poslovima unosa, odnosno na ažuriranju datoteka, dokumentacije i ostalim poslovima operativnog karaktera. Odgovornosti i obaveze menadžmenta, kako kaže direktor Confidentala Aleksandar Matić, u osnovi su podijeljene na prijenos podataka i sve aktivnosti i procese s tim u vezi. To uključuje kontrolu unosa, administraciju i sistematizaciju baza podataka, pozicioniranje (bilansiranje) i analizu podataka, kao i opće poslove menadžmenta društva.

- "Confidental Provider posluje sa firmama koje se bave trgovinom, kao i sa firmama koje se bave pružanjem usluga bilo da se radi o domaćim osnivačima ili inostranim kapitalom. Za selekciju poslovanja u smislu profita, objektivno bi se moglo izdvojiti poslovanje sa klijentima čije je matično sjedište u inostranstvu i poslovanje sa klijentima čiji je programski sistem kompatibilan sa programskom opremom koju mi koristimo za unos, obradu, kontrolu i izgradnju baza podataka", pojašnjava Matić za eKapija.ba.

Neki od klijenata ove iskusne kompanije su: "Bolji Posao", "Spectator", "Klimotehna", "Codys Fashion", "Etalon", "Office1", "Hota Tuning", "AC Hadžić H&A", "Epc", "Hydroplan", "Prizma", "euroKapija", te mnoge druge kompanije.

Najznačajni poduhvat Confidental Provider-a u skorije vrijeme je, prema Matićevim riječima, implementacija Datalab programske opreme odnosno Pantheon TM Bussiness Operating System-a.

Aleksandar Matić

- "Posebnu pažnju kod prednosti implementacije ovog sistema treba skrenuti na pouzdanu i besprijekornu ažurnost kod svih vrsta obračuna, poreza na dodanu vrijednost, analiza troškova poslovanja, prihoda po različitom osnovu i mnogih drugih pokazatelja, u skladu sa zahtjevima klijenta, kao i sa zahtjevima Zakonskih propisa", ističe Matić, te dodaje da su svi klijenti Confidental Provider-a registrovani u Federaciji BiH, odnosno u Kantonu Sarajevo, ali neke od njih su sa inostranim kapitalom, odnosno porijeklom iz EU i iz susjedne Republike Hrvatske.

Činjenica da klijent ima inozemni kapital, vlasnike i osnivače, nužno zahtijeva drugačiji pristup i sistem rada u pružanju usluga. U neposrednoj vezi s tim, kaže Matić, akcenat se stavlja na nužnost prilagodbe sistematizacije i prezentacije podataka u skladu sa korporativnim propisima i sistemima izvještavanja.

- "Već dugi niz godina imamo iskustvo u poslovanju sa ovakvim klijentima i u trgovini i u pružanju različitih vrsta usluga. Kod ovakvih usluga su nužni poslovi kreiranja posebnih vrsta izvještaja i konsolidacija bilanci, kao i u komunikaciji sa korporativnim računovodstvima i finansijskim savjetnicima i rukovodstvima u skladu sa potrebama i zahtjevima klijenata", navodi Matić.

Rad na implementaciji programskih sistema za unos podataka kod što većeg broja klijenata te njihovo povezivanje, odnosno komunikacija sa matičnom bazom za unos, obradu i izgradnju podataka trenutno je najvažniji projekat Confidentala. Zbog jednostavne mogućnosti prilagodbe Datalab PantheonTM programske opreme, Confidental konstantno nailazi na dobar odaziv klijenata, kako onih koji imaju potrebu za vođenjem robnog knjigovodstva tako i kod onih koji se bave pružanjem usluga.

Pored investicije kupovine i adaptacije poslovnog objekta površine 67 kvadratnih metara na adresi Trebevićka 87 u Novom Sarajevu u narednom periodu, ističe Matić, planiraju investirati u izgradnju servera za korisničke zahtjeve u razmjeni i ažuriranju podataka.

- "Želimo investirati u dodatne module naše programske i informatičke opreme, u cilju postizanja još efikasnijeg i pouzdanijeg sistema ažuriranja podataka, komunikacije sa korisnicima i smanjenja obostranih finansijskih troškova i utrošaka radnog vremena. Time ćemo postići garanciju ekspeditivnog ažurnog i tačnog finansijskog poslovanja koja je primarni element u sistemu pružanja naših usluga. Drugim riječima plan je konstantno ulaganje i unaprijeđenje u ljudski, tehnički i programski potencijal, a u cilju obostranog poslovnog zadovoljstva, kako klijenata tako i nas koji pružamo uslugu", zaključuje Matić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital