Predstavnici Addiko banke na Oracle Modern Business forumu u Moskvi

Kapital / BANKARSTVO

Predstavnici Addiko banke na Oracle Modern Business forumu u Moskvi

Radi se o jednom od najposjećenijih foruma ove vrste, koji je okupio više od  400 učesnika iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

16.02.2019. 08:33 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Addiko banke su na Oracle Modern Business forumu u Moskvi predstavili 'case study Addiko banke u Bosni i Hercegovini'.

Oracle Modern Business Forum je konferencija koju organizuje kompanija Oracle, a na kojoj se prezentiraju najnovija tehnološka dostignuća i različite aplikacije za podršku poslovanju, te njihova praktična primjena.

Radi se o jednom od najposjećenijih foruma ove vrste, koji je okupio više od  400 učesnika iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Na ovogodišnjem forumu predstavljen je case study Addiko banke u Bosni i Hercegovini, koji je prezentirao senior projekt menadžer Adi Hadžiosmanović, jedini predstavnik finansijskog sektora iz Bosne i Hercegovine.

"Addiko banka kontinuirano radi na unaprjeđenju svog poslovanja kroz različite segmente. Jedan od tih segmenata je aktivno uključivanje zaposlenika i njihovih ideja za poboljšavanje poslovanja. Već drugu godinu koristimo Oracle Idea management aplikaciju, kojom smo do sada generisali na desetine odličnih ideja od zaposlenika banke", rekao je Hadžiosmanović, te istakao da su učesnici Foruma bili posebno zainteresovani za iskustva koja Banka ima u implementaciji ideja koje unapređuju poslovne procese.

U saradnji sa kompanijom Oracle Addiko banka u Bosni i Hercegovini implementirala je niz digitalnih rješenja koje su pomogle optimizaciji procesa i unaprjeđenju proizvoda i usluga banke, sa ciljem što boljeg iskustva koji klijenti imaju sa Bankom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital