Kapital / IZVJEŠTAJI

Pristup računaru ima 67,2 odsto domaćinstava

07.10.2021. 11:33 / Izvor: SRNA

U Federaciji BiH /FBiH/ u ovoj godini 74,9 odsto domaćinstava posjeduje internet, što je više za 1,6 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok 67,2 odsto ima pristup računaru, što je više za 0,3 odsto u odnosu na lani.

Rezultati istraživanja o upotrebi informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima i pojedinačno u FBiH za ovu godinu pokazuju da je u gradskom tipu naselja internet zastupljen u 75,4 odsto domaćinstava /manje za 0,1 odsto u odnosu na prethodnu godinu/, dok je zastupljenost interneta u ostalom tipu naselja 74,5 odsto /više za tri odsto/.

U gradskom tipu naselja, računar je zastupljen u 67,1 odsto domaćinstava /manje za 1,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu/, dok je zastupljenost računara u ostalom tipu naselja 67,3 odsto /više za 1,8 odsto u odnosu na lani/, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U FBiH 62,5 odsto pojedinaca u domaćinstvu je koristilo računar u referentnom, drugom kvartalu, 3,3 odsto pojedinaca je koristilo računar prije više od tri mjeseca, 6,1 odsto je koristilo računar prije više od jedne godine, dok računar nikada nije koristilo 28,1 odsto pojedinaca.

U referenetnom kvartalu 72,5 odsto pojedinaca u domaćinstvu koristilo je internet, 1,3 odsto pojedinaca je koristilo internet prije više od tri mjeseca, 2,9 odsto pojedinaca koristilo je internet prije više od jedne godine, dok internet nikada nije koristilo 23,3 odsto pojedinaca.

Veličina uzorka je 4.263 domaćinstava. Uzorak za anketu o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima uključuje domaćinstva koja imaju barem jednu osobu starosti između 16 i 74 godine. 

PODIJELI:

TAGOVI:

#pristup računaru

#domaćinstva

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital