Priznanje za najbolju mobilnu aplikaciju UniCreditu u Bosni i Hercegovini

17.09.2021. 12:43 / Izvor: Akta.ba
Priznanje za najbolju mobilnu aplikaciju UniCreditu u Bosni i Hercegovini

Na tradicionalnoj dodjeli bankarskih nagrada Zlatni BAM, održanoj 16. septembra 2021. godine u Sarajevu, UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini je drugu godinu zaredom dobio posebno priznanje.

Na tradicionalnoj dodjeli bankarskih nagrada Zlatni BAM, održanoj 16. septembra 2021. godine u Sarajevu, UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini je drugu godinu zaredom dobio posebno priznanje, Plaketu Zlatni BAM za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu. 

Ovim priznanjem, koje se dodjeljuje već 19 godina u organizaciji magazina "Banke&Biznis", a na osnovu izvještaja nezavisnih revizora u BiH, potvrđeno je da su nove m-bank i m-ba aplikacije prepoznate kao najbolje na tržištu, kako od strane klijenata, tako i od stručne javnosti.

Suočeni sa izazovima koje je donijela pandemija, bilo je važno ostati dosljedan na putu digitalne transformacije, te klijentima pružiti jednostavna digitalna rješnja koja istovremeno osiguravaju maksimalnu sigurnost. U takvim okolnostima, sredinom prošle godine, predstavljena je nova, redizajnirana verzija aplikacije mobilnog bankarstva, unaprijeđena novim funkcionalnostima.

Poboljšana i modernija verzija mobilne aplikacije, korisnicima nudi dodatne pogodnosti kao što su jednostavnija prijava, mogućnost upravljanja budžetom i kategorizacija troškova, informacije na jednom mjestu o svim računima, kreditima, karticama i drugim aktiviranim uslugama. Dodatno, pregled PIN kodova kartica, podešavanje dnevnih limita, dostava reizdanih kartica na adresu i njihovo aktiviranje kroz aplikaciju bez dolaska u filijalu kao i obavijesti o provedenim transakcijama po računu, nove su funkcionalnosti kojima banke ohrabruje klijente na veće korištenje digitalnih bankarskih usluga.

"Digitalizacija je naše strateško opredjeljenje kojim osiguravamo jednostavnije poslovanje s bankom, ali i bolje korisničko iskustvo. Potvrdili smo titulu najbolje mobilne aplikacije koju smo ponijeli prošle godine. To nam je daljnji podstrek da našu aplikaciju nastavimo unaprjeđivati i obogaćivati novim funkcionalnostima, u skladu s potrebama klijenata.", naglasio je Dragan Ćavar, član Uprave za Maloprodaju u UniCredit Bank Mostar.

Iako potrebe za korištenjem bankarskih usluga klijenti i dalje ostvaruju putem direktnog kontakta sa bankom kroz mrežu filijala, UniCredit u Bosni i Hercegovini usmjeren je ka ulaganju u razvoj inovativnih rješenja, obezbjeđujući najsavremenije digitalne usluge na lokalnom tržištu.  

"Prateći zadovoljstvo klijenata, vodeći računa o njihovim potrebama i navikama, u kontinuitetu radimo na unapređenju naših digitalnih usluga i uvođenju novih tehnologija u naš rad. Vođeni digitalizacijom kao strateškim pravcem, nastojimo olakšati poslovanje klijenata sa bankom, te poboljšati njihovo korisničko iskustvo. Ovo priznanje još jednom potvrđuje kada su digitalni kanali u pitanju da  je UniCredit u BiH  vodeći u tom segmentu na tržištu.", istakao je Željko Kišić, Član Uprave Banke zadužen za Maloprodaju i Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank Banja Luka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital