Kapital / BH BERZE

Procredit bank izdala 30.000 karticu

29.02.2008. 09:06 / Izvor: Fena

ProCredit Bank je izdala 30.000 karticu u svojoj poslovnici u Mostaru, koju je preuzeo klijent ove banke Haris Behram.

Kako je saopćeno, kartično poslovanje je u ProCredit Bank uvedeno 2004. godine, te je u četverogodišnjem periodu izdato 30.000 kartica, te ova banka stanovništvu nudi debitne Maestro i Visa Electron kartice koje su vezane za tekući račun klijenta i omogućavaju pristup novcu 24 sata dnevno uz dodatnu pogodnost - mogućnost kredita po tekućem računu, a mogu se koristiti i kartice sa odgođenim plaćanjem Master Card i Visa Classic uz potrošački limit od 250 do 2.000 KM, sa odgodom plaćanja do 45 dana.

Sa ovim karticama moguće je plaćati putem interneta, rezervisati hotelski smještaj ili avionsku kartu, a klijenti imaju mogućnost da sumu svih transakcija koje su obavili jednog mjeseca plate do 15. u narednom mjesecu, bez kamate na utrošena sredstva.

Pravne osobe mogu odabrati VISA Business Electron karticu koja je namijenjena vlasnicima i ovlaštenim zastupnicima svih tipova registriranih firmi i omogućava praćenje troškova, kao što su gorivo, kancelarijski materijal i to su debitne kartice izrađene sa čip tehnologijom, koja osigurava najviši stepen sigurnosti i omogućavaju pristup novcu koji klijent posjeduje na tekućem računu, uključujući i mogućnost korištenja kredita po tekućem računu, stoji u saopćenju.

Trenutno ProCredit Bank ima 36 bankomata u zemlji, te podizanje novca sa debitnim karticama na bankomatima banke se klijentima ne naplaćuje, a naknada se ne zaračunava ni ako se novac podiže na bankomatima ProCredit banaka u zemljama Grupacije (Makedonija, Albanija, Srbija, Kosovo).

Za podizanje novca sa karticama sa odgođenim plaćanjem, ProCredit Bank svojim klijentima zaračunava minimalnu proviziju, saopćeno je iz ProCredit Bank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital