Kapital / IZVJEŠTAJI

Profine BH Živinice: Rekordan izvoz od tri i po miliona KM u zemlje Evropske unije

12.01.2008. 11:49 / Izvor: eKapija.ba

"Kao vodeći tržišni lider u proizvodnji PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini, možemo se pohvaliti rekodnim izvozom od tri i po miliona KM u protekloj godini u zemlje Evropske unije", riječi su Samira Fočaka, direktora kompanije Profine BH Živinice.

Od kada posluju u Bosni i Hercegovini, protekla godina je za ovu firmu u svakom pogledu bila najuspješnija, jer je realizacija poslovanja u odnosu na predviđeni plan bila 19% bolja za razliku od 2006. godine.

Bez obzira na strano vlasništvo, ova kompanija je u prošloj godini dobila nekoliko vrlo dobrih kupaca uz bitnu činjenicu da su i glavni kupci imali itekakvog udjela u povećanju prometa.

Poslovnom uspjehu firme doprinio je i trend većih građevinskih aktivnosti u našoj zemlji jer, prema riječima direktora Fočaka, sve bh. firme stasavaju u ozbiljne firme sa znanjem i kvalitetima koje im omogućavaju da se ravnopravno takmiče i na evropskom tržištu.

"Bez tima i timskog rada, koji su garant za realizaciju poslovnih planova i postizanje ciljeva, uspjeh ne bi bio siguran, u šta sam u našem slučaju potpuno uvjeren", istakao je direktor Fočak i dodao da će godina koja je nastupila za firmu Profine BH proteći i u obilježavanju desetogodišnjice postojanja i rada na tržištu Bosne i Hercegovine.

colosseum.ba / eKapija.baImate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital