Pronaći nabolje rješenje za raspodjelu PDV-a

03.05.2019. 12:30 / Izvor: Glas Srpske
Pronaći nabolje rješenje za raspodjelu PDV-a

Do sada nije bilo nijednog ponuđenog rješenja koje bi dobilo glasove ministara finansija iz Federacije BiH /FBiH/ i iz Republike Srpske.

Ministar finansija i trezora BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da na dnevni red svake sjednice Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH stavlja poravnanje prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima, ali da nema saglasnosti entitetskih ministara.

"Do sada nije bilo nijednog ponuđenog rješenja koje bi dobilo glasove ministara finansija iz Federacije BiH /FBiH/ i iz Republike Srpske, jer imaju suprotstavljene stavove. Mogu samo da pozovem na kompromis i traženje najboljeg rješenja", rekao je Bevanda za "Glas Srpske".

Govoreći o tužbi koju je protiv njega i ministra finansija Federacije BiH Jelke Milićević podnio federalni premijer Fadil Novalić zbog odluke o raspodjeli putarine, Bevanda kaže da je Upravni odbor UIO BiH poslao odgovor Tužilaštvu BiH u kome se navodi da je odluka o raspodjeli prihoda od putarine donesena na zakonit način.

"Pravosuđe neka radi svoj posao, a ja ću svoj. Meni je, za raliku od Novalića, sve jasno", dodao je Bevanda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital