Kapital / IZVJEŠTAJI

Proračun Federacije BiH: Prihodi od poreza iznose 1,3 milijuna KM

Postupkom konsolidacije se iz zbirnih bilansa prihoda i rashoda svih razina vlasti u Federaciji BiH isključuju međusobni transferi između pojedinih proračuna i financijskih planova koji bi, inače, povećali prikaze globalnih prihoda i rashoda.

13.06.2014. 08:00 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Federacije BiH jučer je razmatrala Konsolidirano izvješće o izvršenju Proračuna Federacije BiH, kantona, općina i financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj ­ ožujak 2014. godine. Izvješće je rađeno na temelju financijskih izvješća o izvršenju kantonalnih i općinskih proračuna, te financijskih planova vanproračunskih fondova u Federaciji BiH (deset kantonalnih službi za zapošljavanje, deset kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja, tri kantonalne direkcije za ceste, Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH).

Postupkom konsolidacije se iz zbirnih bilansa prihoda i rashoda svih razina vlasti u Federaciji BiH isključuju međusobni transferi između pojedinih proračuna i financijskih planova koji bi, inače, povećali prikaze globalnih prihoda i rashoda.

Ukupni prihodi za razdoblje siječanj - ožujak 2014. godine ostvareni su u iznosu od 1.537,4 milijuna konvertibilnih maraka, što je za 10,5 milijuna KM ili za 7,1 posto više u odnosu na 2013. godinu, a ostvarenje u odnosu na plan je 20,8 posto. Prihodi od poreza iznose 1.375 milijuna KM i u strukturi ukupnih prihoda sudjeluju s 89,4 posto. U odnosu na prvi kvartal 2013. godine, njihovo ostvarenje je veće za 89,8 milijuna KM ili za sedam posto, a u odnosu na plan ostvareni su s 23,1 posto.

Neporezni prihodi za razdoblje siječanj - ožujak 2014. godine iznose 158,7 milijuna KM. U strukturi ukupnih prihoda sudjeluju s 10,3 posto. U odnosu na prvi kvartal 2013. godine njihovo ostvarenje je veće za 11,9 milijuna KM, a u odnosu na plan ostvareni su sa 16,8 posto.

Ukupni rashodi su u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili 1.487,9 milijuna KM, što je za 57,9 milijuna KM ili za četiri posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ostvarenje u odnosu na plan je 21 posto.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital