Prosječna novembarska neto plata u RS 917 KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

Prosječna novembarska neto plata u RS 917 KM

24.12.2019. 08:45 / Izvor: SRNA

Prosječna plata nakon oporezivanja isplaćena u novembru u Republici Srpskoj iznosila je 917 KM, a prosječna bruto plata 1.424 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

On je naveo da je prosječna neto plata u novembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine i nominalno i realno veća za 4,3 odsto, te je naglasio da je u odnosu na oktobar ove godine neto plata isplaćena u novembru nominalno veća za 0,8 odsto, a realno za jedan odsto.

"Najveća prosječna novembarska neto plata isplaćena je u području finanijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja i iznosila je 1.414 KM, a najniža u građevinarstvu 639 KM", rekao je Komić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komić je rekao da je u Republici Srpskoj u septembru u poslovnim subjektima i preduzetničkoj djelatnosti evidentirano 275.418 zaposlenih, što je najviše u istoriji Republike Srpske.

"To je ujedno peto uzastopno polugodište u kojem se u Srpskoj bilježi istorijska zaposlenost, počevši od seprtembra 2017. godine", rekao je Komić i istakao da je u septembru ove godine u odnosu na isti lanjski mjesec broj zaposlenih povećan je za 6.539 lica, što predstavlja rast od 2,4 odsto, dok je u odnosu na mart ove godine broj zaposlenih povećan za 6.105 lica ili 2,3 odsto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital