Kapital / IZVJEŠTAJI

Prva TV, O2 TV i B92 prodati za 180 miliona eura

06.12.2018. 09:37 / Izvor: Blic

Kompanija "Antena grupa" saopćila je da je postigla dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 posto osnivačkih prava "Antena grupe" u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu "Antena grupe" su Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Vrijednost akvizicije je 180 miliona eura.

Srđan Milovanović je doskorašnji suvlasnik "Kopernikus technology", drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, kojeg je "Telekom Srbija" nedavno kupio za skoro 190 miliona eura.

"Antena grupa" je saopćila da je promjena osnivačkih prava dio poslovne strategije kompanije, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne djelatnosti i poslovanja. 

"Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vodstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu", rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik "Antena grupe".

Novi vlasnik Srđan Milovanović je najavio da će se njegovi ciljevi i planovi kretati u pravcu "suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme", te da će "ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije sprovoditi isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital