Raiffeisen banka dobitnik dva Zlatna BAM-a

23.07.2014. 14:47 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka dobitnik dva Zlatna BAM-a

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina dobitnik je dva priznanja „Zlatni BAM”, u kategorijama najveća aktiva i najveći dionički kapital, za poslovanje u 2013. godini.

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina dobitnik je dva priznanja „Zlatni BAM”, u kategorijama najveća aktiva i najveći dionički kapital, za poslovanje u 2013. godini. Ovo priznanje Banci je dodijelio finansijsko-poslovni magazin ”Banke u BiH” na svečanosti održanoj u srijedu, 23. jula 2014. godine, u prostorijama Umjetničke galerije BiH u Sarajevu.

"Zadovoljstvo mi je istaći da smo dobitnik ovog prestižnog priznanja već dugi niz godina, što je rezultat naših kontinuiranih aktivnosti usmjerenih na praćenje tržišnih trendova, potreba i očekivanja naših klijenata, te na pravovremenu reakciju u smislu prilagođavanja i unapređenja kvaliteta naših usluga“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke i dodao „Također, želim naglasiti da je naš uspjeh ujedno i uspjeh naših klijenata, koji nam, poslujući sa nama, svakodnevno ukazuju svoje povjerenje. Svakako, ova nagrada će, za kompletan tim Raiffeisen banke, koji svakodnevno vrijedno i predano radi, predstavljati dodatnu motivaciju da u budućnosti budemo još bolji i uspješniji“.

"Bankarski sektor će 2013. godinu zapamtiti kao prilično dinamičnu i turbulentnu. Naime, banke su se borile s posljedicama ekonomske krize, racionalizirajući svoje poslovanje i smanjujući troškove. Ipak, nije izostala tržišna utakmica u kojoj su učesnici tražili svoju šansu, a koja se očituje i u našim rang listama“ izjavio je Jasmin Maričić, direktor i glavni urednik magazina „Banke u BiH“ ističući zadovoljstvo da je Magazin i ove godine, po 12. put, u prilici proglasiti najuspješnije banke u BiH, a na osnovu izbora izvršenog, kao i do sada, u sedam kategorija, na osnovu objektivne procjene nezavisnih revizorskih izvještaja. Također, Maričić je čestitao dobitnicima ovogodišnjeg Zlatnog BAM-a, dodavši "Raiffeisen banka je ovogodišnji dobitnik Zlatnih BAM-ova u kategorijama najveća aktiva i najveći dionički kapital što predstavlja potvrdu njene liderske pozicije i dugoročne orjentisanosti ka ovom tržištu“.

Podsjećamo, Raiffeisen banka je dobitnik priznanja "Zlatni BAM“ još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital