al
Raiffeisen banka i EBRD potpisali novi ugovor o saradnji

Kapital / BANKARSTVO

Raiffeisen banka i EBRD potpisali novi ugovor o saradnji

30.08.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba

„Rješavanje stambenog pitanja je jedna od značajnijih stvari u životu svakog pojedinca pri čemu uslovi finansiranja predstavljaju važan parametar ukoliko se kupovina vrši iz sredstava kredita. Obzirom da našu ponudu nastojimo prilagoditi potrebama i očekivanjima naših klijenata, izuzetno me raduje nastavak dugogodišnje saradnje s EBRD-om koji će nam omogućiti da klijentima ponudimo optimalno rješenje kada su u pitanju stambeni krediti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje stambenih jedinica uz hipoteku. Kredit u iznosu od 10 miliona EUR predstavlja podršku radu Raiffeisen banke te će omogućiti povoljnije uslove kada je riječ o stambenom kreditiranju fizičkih lica.  

„Potpisivanje ugovora s Raiffeisen bankom će nam omogućiti da našem partneru od povjerenja obezbijedimo dugoročno finansiranje koje će podržati rast portfolia stambenih kredita. Naša kreditna linija ujedno predstavlja potvrdu poslovne strategije Raiffeisena da, u zajedničkom interesu, proširi svoj angažman u ovom sektoru. Očekujemo da će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati korist od veće dostupnosti hipotekarnih kredita, a također ovo će imati i pozitivan utjecaj na domaću građevinsku industriju s pozitivnim efektima na širu privredu“, izjavio je Ian Brown, šef EBRD Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava kompanije i privrede u njihovom napretku. Posluje na tri kontinenta, u 36 ekonomija, a aktivnosti EBRD-a tiču se desetina poslovnih sektora koji trebaju zadovoljiti precizan i jasan set kriterija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital